Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heiloo

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heiloo zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en test wat de opties zijn. Het rapport stelt bloot welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport bekijk je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een advies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel check je het financiële plaatje, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heiloo die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heiloo

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heiloo (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele adviseur. Objectieve energieadviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Heiloo.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt langs en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heiloo laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Heiloo vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke adviseur. Het is verstandig om een expert rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we naam + adresgegevens van professionele bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Heiloo. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heiloo

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heiloo die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heiloo

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4580,00€490,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5130,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3320,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€28,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,25€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Heiloo is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heiloo: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Heiloo laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.900 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heiloo. Bijgaand tref je een aantal doelgerichte en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Heiloo!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Heiloo: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Heiloo

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder check je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Heiloo.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heiloo heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heiloo zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Heiloo bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Den Helder, Texel en Bergen Noord-Holland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heiloo.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Heiloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heiloo?

Het energie maatwerkadvies Heiloo is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 t/m €310,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heiloo te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heiloo voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie