Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uitgeest

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Uitgeest biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke opties het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het plan is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een plan met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Uitgeest die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-uitgeest

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uitgeest (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van gekwalificeerde energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Uitgeest.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Uitgeest laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Uitgeest vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman. Het is verstandig om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van professionele adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Uitgeest. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Uitgeest

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uitgeest die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over dak isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Uitgeest

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3635,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4605,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€44,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,50€28,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Uitgeest is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Uitgeest: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Uitgeest laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Uitgeest. Onderstaand vind je daarom een lijst met praktische en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Uitgeest!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Uitgeest: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Uitgeest

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Uitgeest.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Uitgeest heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Uitgeest zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Uitgeest opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Heiloo, Bergen Noord-Holland en Beverwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Uitgeest.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Uitgeest

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uitgeest?

Een energie maatwerkadvies Uitgeest is een advies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €250,00 t/m €290,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €280,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Uitgeest te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Uitgeest voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie