Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beverwijk

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Beverwijk biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het energierapport geeft inzicht in welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport check je heel specifiek de kosten en baten van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Beverwijk die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beverwijk

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde specialist. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beverwijk (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Deskundige bedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te zoeken van objectieve experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je tot een overzicht van werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Beverwijk.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt thuis langs en beschrijft welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Beverwijk laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Beverwijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde specialist. Het is raadzaam om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel vind je adres details van betrouwbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Beverwijk. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Beverwijk

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beverwijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder bespreken we de beste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over gevel isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Beverwijk

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1955,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5380,00€685,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4910,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2985,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€59,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €595,00€42,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Beverwijk is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen wij meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Beverwijk: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Beverwijk laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Beverwijk. In dit blokje verstrekken we een weergave met krachtige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Beverwijk!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Beverwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Beverwijk

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Beverwijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, dak, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Beverwijk biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Beverwijk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Beverwijk opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bergen Noord-Holland, Castricum en Heemskerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beverwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Beverwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beverwijk?

Het energie maatwerkadvies Beverwijk is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Beverwijk te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Beverwijk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie