Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijk aan Zee

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Wijk aan Zee biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert de verschillende optie. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie check je het kostenplaatje, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Wijk aan Zee die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijk-aan-zee

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijk aan Zee (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Professionele energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van objectieve adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met opties waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Wijk aan Zee.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau komt op locatie en rekent uit welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel beschrijven ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijk aan Zee laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wijk aan Zee vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren vakman. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele specialisten die actief zijn in de gemeente Beverwijk. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wijk aan Zee

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijk aan Zee met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wijk aan Zee

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€2070,00€325,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11075,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5440,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2920,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€27,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,70€6,05 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Wijk aan Zee is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bekijk je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijk aan Zee: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie & Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Wijk aan Zee laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.400 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wijk aan Zee. Onderstaand vind je een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Wijk aan Zee!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Wijk aan Zee: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Wijk aan Zee

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wijk aan Zee.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Beverwijk biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Beverwijk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Wijk aan Zee aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Egmond aan Zee, Velsen-Noord en Egmond aan den Hoef).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beverwijk.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wijk aan Zee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijk aan Zee?

Dit energie maatwerkadvies Wijk aan Zee is een energieadvies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke opties jouw woning verduurzamen. Door middel van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijk aan Zee te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wijk aan Zee voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere lasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie