Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Velsen-Noord

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Velsen-Noord biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent wat de opties zijn. Het energieadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies delen ze nauwkeurig de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het energieplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze toont het rapport het kostenplaatje, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Velsen-Noord die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-velsen-noord

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het advies wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Velsen-Noord (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om verschillende offertes aan te vragen van deskundige energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Velsen-Noord.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Kort daarop krijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel vind je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Velsen-Noord laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Velsen-Noord vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand delen we adres-informatie van goede experts die werken in de gemeente Velsen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Velsen-Noord

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Velsen-Noord waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids behandelen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Velsen-Noord

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3440,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4120,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5380,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€29,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €31,50€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Velsen-Noord is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Velsen-Noord: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie of Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Velsen-Noord laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Velsen-Noord. Onderstaand doorzoek je een weergave met populaire en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Velsen-Noord!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Velsen-Noord: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Velsen-Noord

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand check je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Velsen-Noord.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, gevel, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Velsen hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Velsen-Noord gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Egmond aan den Hoef, IJmuiden en Egmond-Binnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Velsen-Noord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Velsen-Noord?

Een energie maatwerkadvies Velsen-Noord is een adviesrapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke opties de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €330,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Velsen-Noord te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Velsen-Noord voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie