Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing IJmuiden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies IJmuiden kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en controleert de diverse opties. Het plan toont aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de geschatte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in IJmuiden die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ijmuiden

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende adviseur. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in IJmuiden (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale adviseur. Erkende specialisten check je op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van gecertificeerde bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in IJmuiden.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in IJmuiden laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur IJmuiden vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele specialist. Het is raadzaam om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel delen we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Velsen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio IJmuiden

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in IJmuiden die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met goede energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in IJmuiden

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1865,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4355,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5135,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3285,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€20,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1000,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in IJmuiden is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp IJmuiden: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in IJmuiden laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in IJmuiden. Bijgaand tref je een aantal belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in IJmuiden!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel IJmuiden: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in IJmuiden

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder tref je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in IJmuiden.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Velsen hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening IJmuiden vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Egmond-Binnen, Velsen-Zuid en Wijk aan Zee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in IJmuiden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing IJmuiden?

Een energie maatwerkadvies IJmuiden is een adviesplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in IJmuiden op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in IJmuiden voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie