Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Velsen-Zuid

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Velsen-Zuid kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energierapport onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de potentiële investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Velsen-Zuid die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-velsen-zuid

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energiecoach / deskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Velsen-Zuid (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie-specialist. Gediplomeerde vakmensen vind je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te zoeken van erkende EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Velsen-Zuid.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt op locatie en checkt welke investeringen doeltreffend zijn. Vervolgens krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Velsen-Zuid laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Velsen-Zuid vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel check je gegevens van mogelijke adviseurs die actief zijn in de gemeente Velsen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Velsen-Zuid

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Velsen-Zuid waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over water-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Velsen-Zuid

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1300,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10475,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4635,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2995,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Velsen-Zuid is een slimme investering. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand lees je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Velsen-Zuid: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, Engie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Velsen-Zuid kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 t/m €375,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Velsen-Zuid. In de box hieronder kan je aan de slag met een schema met praktische en betaalbare duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Velsen-Zuid!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Velsen-Zuid: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Velsen-Zuid

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje delen wij nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Velsen-Zuid.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Velsen heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Velsen-Zuid aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Wijk aan Zee, Driehuis en Velsen-Noord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Velsen-Zuid

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Velsen-Zuid?

Dit energie maatwerkadvies Velsen-Zuid is een rapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot ongeveer €285,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €235,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Velsen-Zuid te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Velsen-Zuid voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie