Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driehuis

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Driehuis is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energierapport bieden ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel vind je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Driehuis die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-driehuis

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driehuis (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Driehuis.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later stuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze details zoals de geraamde kosten, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Driehuis laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Driehuis vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie specialist. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Velsen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Driehuis

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driehuis waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids noemen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Driehuis

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1840,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10150,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5295,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3000,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€47,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Driehuis is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Driehuis: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Vattenfall, Budget Energie of Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Driehuis aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er al voor €3.450 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 t/m €375,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Driehuis. In de box hieronder verstrekken we een lijstje met effectieve en goedkope maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Driehuis!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Driehuis: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Driehuis

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder verstrekken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Driehuis.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Velsen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Driehuis aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Velsen-Noord, Velserbroek en IJmuiden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Driehuis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driehuis?

Dit energie maatwerkadvies Driehuis is een energieadvies met suggesties voor het duurzamer maken van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan geeft per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Driehuis te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Driehuis voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie