Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Velserbroek

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Velserbroek biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan verduidelijkt welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen doorzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Velserbroek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-velserbroek

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Velserbroek (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. De juiste energie specialisten kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om meerdere offertes te vragen van betrouwbare experts. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Velserbroek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens krijg je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Velserbroek laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Velserbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energie specialist. Het is goed om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adres-informatie van professionele EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Velsen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Velserbroek

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Velserbroek waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over hybride warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Velserbroek

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4745,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4870,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2855,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €36,50€32,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Velserbroek is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Velserbroek: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Vattenfall of United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Velserbroek aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Velserbroek. Bijgaand kan je aan de slag met een schema met praktische en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Velserbroek!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Velserbroek: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Velserbroek

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Velserbroek.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Velsen biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Velserbroek bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals IJmuiden, Overveen en Velsen-Zuid).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Velserbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Velserbroek?

Het energie maatwerkadvies Velserbroek is een energieplan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Velserbroek te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Velserbroek voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie