Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overveen

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Overveen geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bekijkt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke keuzes passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Overveen die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-overveen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overveen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Gediplomeerde specialisten vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Overveen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen vind je aspecten zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Overveen laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Overveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder check je gegevens van mogelijke energie adviseurs die werken in de gemeente Bloemendaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Overveen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overveen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Overveen

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4645,00€515,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11050,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4670,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2880,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€33,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,75€31,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Overveen is een hele goede keuze. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder lees je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Overveen: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie en United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Overveen laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.700 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Overveen. In de box hieronder vind je een aantal populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Overveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Overveen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Overveen

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder verstrekken we actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Overveen.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bloemendaal heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bloemendaal vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Overveen opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Velsen-Zuid, Spaarndam en Driehuis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bloemendaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Overveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Overveen?

Dit energie maatwerkadvies Overveen is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €210,00 tot ongeveer €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €280,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Overveen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Overveen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie