Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Egmond-Binnen

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Egmond-Binnen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energierapport toont aan welke opties een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Egmond-Binnen die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-egmond-binnen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energiecoach / deskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Egmond-Binnen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energieadviseur. De juiste specialisten kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes op te vragen van deskundige specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Egmond-Binnen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt thuis langs en analyseert welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Egmond-Binnen laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Egmond-Binnen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand delen we adresgegevens van goede specialisten die actief zijn in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Egmond-Binnen

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Egmond-Binnen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bespreken we goede duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Egmond-Binnen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4275,00€495,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4935,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3250,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €390,00€44,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Egmond-Binnen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand behandelen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Egmond-Binnen: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Egmond-Binnen bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Egmond-Binnen. In de box hieronder verstrekken we een overzicht met handige en niet al te dure duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Egmond-Binnen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Egmond-Binnen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Egmond-Binnen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen wij actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Egmond-Binnen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Egmond-Binnen aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Akersloot, Wijk aan Zee en Egmond aan Zee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Egmond-Binnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Egmond-Binnen?

Het energie maatwerkadvies Egmond-Binnen is een rapport met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Egmond-Binnen te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Egmond-Binnen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie