Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heemskerk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Heemskerk biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en test waar de kansen liggen. Het onderzoek verduidelijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan bieden ze grondig de totale kosten en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heemskerk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heemskerk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heemskerk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Erkende specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes op te zoeken van erkende specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heemskerk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Kort daarop stuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heemskerk laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heemskerk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder behandelen we adres-informatie van professionele EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Heemskerk. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
EPA SupportKerkweg 76 A1961JEHeemskerk
Perfect TaxatiesReguliersstraat 561947GSBeverwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heemskerk

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heemskerk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Heemskerk

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€2090,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11875,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5525,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2910,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€38,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €560,00€43,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Heemskerk is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heemskerk: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Heemskerk kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.150 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 tot €475,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Heemskerk. In de box hieronder vind je daarom een overzicht met krachtige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Heemskerk!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Heemskerk: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Heemskerk

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Heemskerk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heemskerk heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heemskerk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Heemskerk vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Castricum, Uitgeest en Velsen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heemskerk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Heemskerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heemskerk?

Een energie maatwerkadvies Heemskerk is een advies met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document geeft per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €235,00 tot wel €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heemskerk aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Heemskerk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie