Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aartswoud

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Aartswoud biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en verkent de verschillende optie. Het rapport laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan bieden ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het plan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Aartswoud die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aartswoud

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Deskundige en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aartswoud (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-expert. Ervaren specialisten zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen van erkende specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Aartswoud.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en checkt welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze aspecten zoals de kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aartswoud laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Aartswoud vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Opmeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Aartswoud

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aartswoud die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over isolatieglas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Aartswoud

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2095,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5255,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5215,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€55,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,30€7,95 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Aartswoud is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand tref je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aartswoud: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice & United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Aartswoud kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.500 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Aartswoud. Bijgaand vind je om die reden een lijst met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Aartswoud!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Aartswoud: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Aartswoud

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand lees je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Aartswoud.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van (spouw)muur, dak, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Opmeer heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opmeer vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Aartswoud aanvragen in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Obdam, Broek op Langedijk en Spanbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opmeer.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Aartswoud

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aartswoud?

Dit energie maatwerkadvies Aartswoud is een energieplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Aartswoud aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Aartswoud voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie