Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Obdam

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Obdam biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bestudeert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies beschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het energierapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Obdam die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-obdam

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze vakman neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Obdam (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-expert. Geschikte specialisten kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van onafhankelijke experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Obdam.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en checkt welke maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop ontvang je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel vind je aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Obdam laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Obdam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is nuttig om een energie expert rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Koggenland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Obdam

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Obdam waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids noemen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Obdam

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3365,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4425,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5160,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€55,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €17,25€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Obdam is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Obdam: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice of Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Obdam kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.400 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Obdam. In dit blokje check je een aantal relevante en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Obdam!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Obdam: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Obdam

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bieden we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Obdam.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Koggenland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Obdam opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Schellinkhout, Spanbroek en Heerhugowaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Obdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Obdam?

Dit energie maatwerkadvies Obdam is een concept plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit besparingsplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €340,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Obdam te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Obdam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie