Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Twisk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Twisk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke investeringen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Twisk die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-twisk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze expert analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren specialist. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Twisk (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geeft een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om enkele offertes te zoeken van neutrale energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Twisk.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur bezoekt je aan huis en zoekt uit welke opties aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Twisk laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Twisk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale vakman. Het is goed om een expert uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand check je adres-informatie van goede energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Medemblik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Twisk

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Twisk die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder introduceren we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonnestroom opwekken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Twisk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1820,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12050,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5475,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2935,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€26,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,50€5,55 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Twisk is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte verstrekken we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Twisk: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco of Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Twisk laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 t/m €325,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Twisk. Onderstaand vind je om die reden een schema met belangrijke en laag geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Twisk!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Twisk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Twisk

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Twisk.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Twisk opzoeken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lambertschaag, Oostwoud en De Weere).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Twisk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Twisk?

Dit energie maatwerkadvies Twisk is een advies met suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot ongeveer €325,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Twisk op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Twisk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie