Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lutjebroek

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Lutjebroek kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de opties zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport onderzoek je overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lutjebroek die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lutjebroek

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te drukken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lutjebroek (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energieadviseur. Professionele bedrijven kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lutjebroek.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lutjebroek laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Lutjebroek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie expert. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand delen we contactgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Stede Broec. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lutjebroek

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lutjebroek die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder noemen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Lutjebroek

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2270,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10525,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€31,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1050,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Lutjebroek is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand noemen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Lutjebroek: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco of Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Lutjebroek aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €325,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Lutjebroek. In het gedeelte hieronder vind je een schema met handige en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Lutjebroek!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Lutjebroek: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Lutjebroek

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Lutjebroek.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Stede Broec heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stede Broec kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lutjebroek bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Bovenkarspel, Westwoud en Grootebroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stede Broec.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Lutjebroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lutjebroek?

Dit energie maatwerkadvies Lutjebroek is een advies met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €325,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lutjebroek te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Lutjebroek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie