Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bovenkarspel

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Bovenkarspel is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan toont aan welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een energierapport met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bovenkarspel die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bovenkarspel

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bovenkarspel (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan bevat een weergaven van diverse duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare energie experts kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bovenkarspel.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en zoekt uit welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bovenkarspel laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bovenkarspel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is slim om een specialist uit de regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Stede Broec. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bovenkarspel

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bovenkarspel die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Bovenkarspel

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3535,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6575,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4675,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€58,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,25€7,90 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Bovenkarspel is een hele goede keuze. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Bovenkarspel: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Bovenkarspel laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bovenkarspel. Bijgaand check je een lijstje met relevante en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bovenkarspel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bovenkarspel: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bovenkarspel

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Bovenkarspel.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, vloer, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Stede Broec hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stede Broec vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bovenkarspel bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hem, Grootebroek en Wijdenes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stede Broec.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Bovenkarspel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bovenkarspel?

Een energie maatwerkadvies Bovenkarspel is een advies met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €185,00 t/m €290,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Bovenkarspel te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bovenkarspel voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie geeft een lagere energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie