Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijdenes

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Wijdenes kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies tref je in detail het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de investering, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wijdenes die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijdenes

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige expert. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijdenes (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-specialist. Gekwalificeerde adviesbedrijven zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wijdenes.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert komt langs en rekent uit welke investeringen gunstig zijn. Kort hierop krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijdenes laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wijdenes vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende vakman. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de buurt te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder delen we adres details van mogelijk beschikbare energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Drechterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wijdenes

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijdenes die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids delen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wijdenes

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4775,00€520,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5280,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2980,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Wijdenes is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Wijdenes: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall of Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Wijdenes laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €525,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Wijdenes. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met effectieve en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Wijdenes!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Wijdenes: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wijdenes

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wijdenes.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van dak, vloer, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drechterland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wijdenes afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Assendelft, Oosterleek en Venhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wijdenes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijdenes?

Een energie maatwerkadvies Wijdenes is een advies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot ongeveer €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijdenes op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wijdenes voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie