Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Assendelft

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Assendelft biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende maatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Assendelft die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-assendelft

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Assendelft (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met bruikbare vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Objectieve energie specialisten kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om 2 of 3 offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met opties die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Assendelft.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en checkt welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Assendelft laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Assendelft vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand check je namen en adressen van mogelijk interessante EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Zaanstad. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Assendelft

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Assendelft waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids check je de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over hybride warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Assendelft

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2225,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4820,00€1055,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4580,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3005,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €17,50€29,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Assendelft is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Assendelft: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie en United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Assendelft laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost ongeveer €3.250 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Assendelft. In de box hieronder vind je om die reden een schema met relevante en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Assendelft!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Assendelft: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Assendelft

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Assendelft.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, dak, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Zaanstad heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Assendelft vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Jisp, Venhuizen en Westzaan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Assendelft

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Assendelft?

Een energie maatwerkadvies Assendelft is een energieadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Assendelft te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Assendelft voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie