Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jisp

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Jisp kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en zoekt uit wat de opties zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan onderzoek je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire maatregelen. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Jisp die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-jisp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het document wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jisp (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een schema met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerk adviseur. Ervaren vakmensen kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van betrouwbare adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een weergave met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Jisp.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en berekent welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort daarop krijg je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Jisp laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Jisp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is nuttig om een specialist uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je namen en adressen van goede experts die huizen inspecteren in de gemeente Wormerland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Jisp

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jisp die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder noemen we de beste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Jisp

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk meer info over isolatie)€4625,00€460,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10400,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4675,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€29,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €540,00€49,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Jisp is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jisp: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Jisp laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost je circa €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Jisp. Onderstaand vind je een lijst met krachtige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Jisp!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Jisp: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Jisp

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Jisp.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Wormerland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Wormerland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Jisp afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Markenbinnen, Westzaan en Koog aan de Zaan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wormerland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Jisp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jisp?

Dit energie maatwerkadvies Jisp is een energieplan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot ongeveer €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Jisp te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Jisp voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie