Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koog aan de Zaan

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Koog aan de Zaan biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bieden ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de investering, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Koog aan de Zaan die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-koog-aan-de-zaan

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koog aan de Zaan (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van voorzetwandisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Betrouwbare adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van onafhankelijke energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Koog aan de Zaan.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan ontvang je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel check je onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Koog aan de Zaan laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Koog aan de Zaan vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een adviseur uit de regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand behandelen we adresgegevens van goede experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zaanstad. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Koog aan de Zaan

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koog aan de Zaan die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder vind je de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Koog aan de Zaan

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2435,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10325,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3135,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€45,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Koog aan de Zaan is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Koog aan de Zaan: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Koog aan de Zaan aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Koog aan de Zaan. In de box hieronder kan je aan de slag met een overzicht met handige en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Koog aan de Zaan!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Koog aan de Zaan: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Koog aan de Zaan

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand onderzoek je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Koog aan de Zaan.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van wanden, dak, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Zaanstad heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Koog aan de Zaan afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Wormer, Zaandijk en Oostknollendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Koog aan de Zaan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koog aan de Zaan?

Dit energie maatwerkadvies Koog aan de Zaan is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot ongeveer €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Koog aan de Zaan aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Koog aan de Zaan voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie