Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zaandijk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zaandijk is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en inspecteert de verschillende optie. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen beschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp check je de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zaandijk die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zaandijk

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zaandijk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan helpt je op weg met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Ervaren energie specialisten kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te zoeken van betrouwbare adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zaandijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je details zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zaandijk laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zaandijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energie specialist. Wij adviseren om een energie expert uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we adres-informatie van goede EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Zaanstad. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zaandijk

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zaandijk die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bespreken we de beste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zaandijk

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1985,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10450,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4900,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3280,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€24,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €34,50€25,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Zaandijk is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand lees je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zaandijk: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Zaandijk laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.950 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 – €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zaandijk. In het gedeelte hieronder vind je daarom een schema met handige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zaandijk!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zaandijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zaandijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand tref je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zaandijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, dak, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zaanstad heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zaandijk vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Oostknollendam, Jisp en Markenbinnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zaandijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zaandijk?

Het energie maatwerkadvies Zaandijk is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot ongeveer €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zaandijk te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zaandijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie