Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Markenbinnen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Markenbinnen zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan onderzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het advies is relevant voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Markenbinnen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-markenbinnen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energieadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Markenbinnen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Professionele experts vind je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om meerdere offertes op te zoeken van erkende energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Markenbinnen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Markenbinnen laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Markenbinnen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Alkmaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Markenbinnen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Markenbinnen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen opbrengst.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Markenbinnen

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3465,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4645,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2875,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Markenbinnen is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand bekijk je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Markenbinnen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie en United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Markenbinnen laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost je circa €3.500 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 t/m €525,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Markenbinnen. In de box hieronder verstrekken we een lijst met doelgerichte en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Markenbinnen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Markenbinnen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Markenbinnen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Markenbinnen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van vloer, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Markenbinnen vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Westknollendam, Koog aan de Zaan en Wormer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Markenbinnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Markenbinnen?

Een energie maatwerkadvies Markenbinnen is een besparingsrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot ongeveer €335,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Markenbinnen op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Markenbinnen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie