Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westknollendam

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Westknollendam is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport delen ze heel specifiek de kosten en baten van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Westknollendam die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westknollendam

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westknollendam (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een schema met innovatieve maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om meerdere offertes te zoeken van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een lijst met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Westknollendam.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en stelt vast welke duurzame investeringen passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Westknollendam laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Westknollendam vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele expert. Het is goed om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder bieden we contactgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Zaanstad. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westknollendam

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westknollendam waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids check je de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westknollendam

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2485,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4745,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3170,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Westknollendam is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westknollendam: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Westknollendam laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.100 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Westknollendam. In dit blokje vind je een schema met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westknollendam!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Westknollendam: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westknollendam

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder doorzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Westknollendam.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zaanstad heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Westknollendam gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. de Woude, Wormer en Zaandam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Westknollendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westknollendam?

Dit energie maatwerkadvies Westknollendam is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot en met €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westknollendam te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Westknollendam voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie