Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wormer

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Wormer zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en deelt de verschillende optie. Het rapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bekijk je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het energierapport is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verslag met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Wormer die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wormer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energiedeskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wormer (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan bevat een weergaven van innovatieve duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Gediplomeerde adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wormer.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en calculeert welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen krijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel noteren ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wormer laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Wormer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren expert. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel lees je adresgegevens van kwalitatieve adviseurs die actief zijn in de gemeente Wormerland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wormer

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wormer waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wormer

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2395,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11600,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4550,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3030,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Wormer is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte vind je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wormer: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice & Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Wormer laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €160,00 tot €325,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Wormer. In het gedeelte hieronder check je een schema met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Wormer!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wormer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wormer

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Wormer.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wormerland biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wormerland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wormer bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Zaandam, Oostknollendam en Wormerveer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wormerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Wormer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wormer?

Een energie maatwerkadvies Wormer is een energieplan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €245,00 tot ongeveer €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €260,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wormer op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wormer voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie