Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wormerveer

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wormerveer geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de bekende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wormerveer die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wormerveer

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energieadviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wormerveer (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-specialist. Geschikte energie adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van objectieve adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wormerveer.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt op locatie en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wormerveer laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wormerveer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een expert uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder vind je gegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Zaanstad. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wormerveer

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wormerveer die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bespreken we de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wormerveer

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1630,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5270,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4615,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3380,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€20,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,50€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Wormerveer is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wormerveer: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Essent en Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €6.000 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Wormerveer laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €425,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Wormerveer. Hieronder verstrekken we een weergave met impactvolle en gunstig geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wormerveer!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wormerveer: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wormerveer

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bieden we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Wormerveer.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zaanstad hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wormerveer gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Starnmeer, Westknollendam en de Woude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wormerveer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wormerveer?

Het energie maatwerkadvies Wormerveer is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document komt per maatregel met de investering en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 t/m €305,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Wormerveer te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Wormerveer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie