Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wormerland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wormerland is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en analyseert de diverse opties. Het energieplan laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de populaire woningaanpassingen. Het advies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wormerland die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wormerland

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wormerland (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Erkende adviesbedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes op te vragen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Wormerland.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan verstuurt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wormerland laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wormerland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is beter om een expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante energie experts die werken in de gemeente Wormerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wormerland

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wormerland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder noemen we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonneboiler.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wormerland

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3460,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11650,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5495,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3060,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€42,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €500,00€45,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Wormerland is een slimme investering. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder vind je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wormerland: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie of Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Wormerland laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.150 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €175,00 tot €425,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Wormerland. Hieronder delen we daarom een aantal relevante en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Wormerland!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wormerland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Wormerland

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand tref je een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Wormerland.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Wormerland heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wormerland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wormerland aanvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Purmerend, Zaanstad en Enkhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wormerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wormerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wormerland?

Een energie maatwerkadvies Wormerland is een plan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wormerland te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wormerland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie