Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Enkhuizen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Enkhuizen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en inspecteert wat er mogelijk is. Het onderzoek verduidelijkt welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsopties. Het rapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Enkhuizen die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-enkhuizen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende specialist. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Enkhuizen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan bevat een weergaven van bruikbare duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. De juiste adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om enkele offertes te vragen van deskundige experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een lijst met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Enkhuizen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt langs en calculeert welke maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel lees je eigenschappen zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Enkhuizen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Enkhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke energie specialist. Het is nuttig om een energie expert rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van kwalitatieve energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Enkhuizen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Enkhuizen

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Enkhuizen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Enkhuizen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1700,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12050,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4915,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€58,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,25€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Enkhuizen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Enkhuizen: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Enkhuizen bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost je circa €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 – €325,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Enkhuizen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een schema met handige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Enkhuizen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Enkhuizen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Enkhuizen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Enkhuizen.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, gevel, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Enkhuizen hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Enkhuizen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Enkhuizen opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zaanstad, Oostzaan en Stede Broec).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Enkhuizen.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Enkhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Enkhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Enkhuizen is een besparingsadvies met suggesties voor de vergroening van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot €295,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €250,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Enkhuizen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Enkhuizen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie