Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostzaan

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Oostzaan geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een plan met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel vind je de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oostzaan die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostzaan

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostzaan (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Gecertificeerde energie experts check je op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om meerdere offertes aan te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oostzaan.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt bij je thuis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostzaan laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oostzaan vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende specialist. Het is slim om een energie expert uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je namen en adressen van kwalitatieve energie experts die actief zijn in de gemeente Oostzaan. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oostzaan

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostzaan die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oostzaan

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3405,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4840,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3355,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€21,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,30€7,90 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Oostzaan is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oostzaan: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Oostzaan laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.050 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 – €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oostzaan. Onderstaand vind je om die reden een weergave met belangrijke en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oostzaan!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oostzaan: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oostzaan

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oostzaan.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oostzaan biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oostzaan kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oostzaan gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Aalsmeer, Purmerend en Wormerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oostzaan.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Oostzaan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostzaan?

Dit energie maatwerkadvies Oostzaan is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de geschatte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €260,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostzaan aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oostzaan voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie