Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aalsmeer

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Aalsmeer biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en test wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan onderzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Aalsmeer die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aalsmeer

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aalsmeer (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om diverse offertes te vragen van erkende vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een schema met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Aalsmeer.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aalsmeer laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Aalsmeer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale energie expert. Het is slim om een energie expert uit de regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand tref je contactgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Aalsmeer. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Aalsmeer

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aalsmeer waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder check je de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Aalsmeer

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3635,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6670,00€620,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5345,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2850,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€20,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1225,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Aalsmeer is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aalsmeer: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco of Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Aalsmeer kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €325,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Aalsmeer. Bijgaand vind je een aantal belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Aalsmeer!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Aalsmeer: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Aalsmeer

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand doorzoek je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Aalsmeer.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Aalsmeer heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aalsmeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Aalsmeer gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Weesp, Gooise Meren en Purmerend).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aalsmeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Aalsmeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aalsmeer?

Een energie maatwerkadvies Aalsmeer is een plan met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Aalsmeer op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Aalsmeer voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie