Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kudelstaart

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kudelstaart geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport tref je in detail de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de minimale prijzen, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kudelstaart die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kudelstaart

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kudelstaart (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Betrouwbare adviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om diverse offertes op te vragen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kudelstaart.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke opties gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kudelstaart laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kudelstaart vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde adviseur. Wij adviseren om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder vind je gegevens van betrouwbare energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Aalsmeer. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kudelstaart

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kudelstaart die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kudelstaart

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3390,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4865,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€46,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Kudelstaart is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kudelstaart: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Kudelstaart bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Kudelstaart. Hieronder tref je een aantal impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kudelstaart!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kudelstaart: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kudelstaart

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand tref je een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kudelstaart.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aalsmeer hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aalsmeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Kudelstaart opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. de Hoef, Leimuiden en Amstelhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aalsmeer.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kudelstaart

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kudelstaart?

Een energie maatwerkadvies Kudelstaart is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 t/m €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kudelstaart aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kudelstaart voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie