Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing de Hoef

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies de Hoef is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Het onderzoek toont aan welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In de aanbevelingen doorzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de geschatte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in de Hoef die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-hoef

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in de Hoef (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van de buitengevel of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Geschikte vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in de Hoef.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in de Hoef laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur de Hoef vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve specialist. Het is verstandig om een energie expert uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder behandelen we adres details van professionele experts die werkzaam zijn binnen de gemeente De Ronde Venen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van de Hoef

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in de Hoef die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids behandelen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over LED-lampen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in de Hoef

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2385,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10900,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4960,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2950,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€22,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in de Hoef is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp de Hoef: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie & Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in de Hoef bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 t/m €450,00 per element.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in de Hoef. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met impactvolle en laag geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in de Hoef!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel de Hoef: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het document bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in de Hoef

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder tref je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in de Hoef.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van ramen, vloer, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening de Hoef opzoeken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bussum, Amstelhoek en Naarden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in de Hoef

Wat is maatwerkadvies energiebesparing de Hoef?

Het energie maatwerkadvies de Hoef is een concept plan met verschillende opties voor het vergroenen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €310,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in de Hoef te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in de Hoef voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie