Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Naarden

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Naarden geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat jouw zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Naarden die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-naarden

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Naarden (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport helpt je op weg met diverse duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerk adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van erkende bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Naarden.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke investeringen het meest effectief zijn. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Naarden laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Naarden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand bieden we namen en adressen van erkende energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Gooise Meren. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hx Installatie Advies B.V.Amsterdamsestraatweg 351411AWNaarden
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
het MeetLoketLijsterlaan 761403BBBussum
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Naarden

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Naarden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids bieden we informatie rondom de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over radiator isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Naarden

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1885,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5560,00€1090,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4730,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2980,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€7,80 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Naarden is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Naarden: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Essent en Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Naarden kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Naarden. Onderstaand delen wij een aantal effectieve en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Naarden!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Naarden: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Naarden

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje delen wij praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Naarden.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van wanden, (spouw)muur, dak, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Gooise Meren biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gooise Meren vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Naarden vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Muiden, De Kwakel en Muiderberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gooise Meren.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Naarden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Naarden?

Het energie maatwerkadvies Naarden is een plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot wel €295,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €230,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Naarden op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Naarden voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie