Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gooise Meren

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Gooise Meren is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het rapport geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan tref je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gooise Meren die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gooise-meren

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale adviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gooise Meren (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes op te vragen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gooise Meren.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt bij je thuis en rekent uit welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gooise Meren laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Gooise Meren vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is slim om een specialist uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder behandelen we gegevens van mogelijk interessante experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Gooise Meren. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
het MeetLoketLijsterlaan 761403BBBussum
Hx Installatie Advies B.V.Amsterdamsestraatweg 351411AWNaarden
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Gooise Meren

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gooise Meren waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gooise Meren

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2145,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4375,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5000,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3010,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,40€5,85 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Gooise Meren is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gooise Meren: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Budget Energie en Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Gooise Meren bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.000 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €500,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Gooise Meren. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met krachtige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Gooise Meren!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Gooise Meren: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Gooise Meren

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder vind je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gooise Meren.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Gooise Meren heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gooise Meren vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Gooise Meren opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Huizen, Almere en Uithoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gooise Meren.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Gooise Meren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gooise Meren?

Het energie maatwerkadvies Gooise Meren is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met het financiële plaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 tot €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Gooise Meren te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gooise Meren voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie