Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bussum

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Bussum biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie check je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bussum die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bussum

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bussum (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een overzicht met verschillende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), binnen- of buitengevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Gediplomeerde energie experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen van deskundige experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een advies met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bussum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt bij je thuis en checkt welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bussum laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Bussum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van kwalitatieve bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Gooise Meren. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
het MeetLoketLijsterlaan 761403BBBussum
Hx Installatie Advies B.V.Amsterdamsestraatweg 351411AWNaarden
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bussum

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bussum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bussum

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1830,00€100,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10150,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4905,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2995,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€49,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Bussum is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bussum: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Bussum laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €400,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bussum. In de box hieronder verstrekken we een schema met impactvolle en betaalbare maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bussum!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bussum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Bussum

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bieden we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bussum.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Gooise Meren heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gooise Meren kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bussum afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Baambrugge, Naarden en Muiden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gooise Meren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bussum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bussum?

Dit energie maatwerkadvies Bussum is een advies met concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €300,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bussum aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bussum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie