Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amstelhoek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Amstelhoek kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en omschrijft de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies toont aan welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Amstelhoek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-amstelhoek

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren adviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amstelhoek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Geschikte specialisten vind je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes te ontvangen van professionele adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Amstelhoek.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en stelt vast welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze details zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Amstelhoek laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Amstelhoek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is slim om een expert uit jouw eigen regio te nemen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we adres details van mogelijke maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente De Ronde Venen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Amstelhoek

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amstelhoek die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Amstelhoek

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk hier meer info)€4220,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5770,00€940,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4535,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3040,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Amstelhoek is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder ontdek je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Amstelhoek: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Amstelhoek laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er al voor €3.800 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Amstelhoek. Hieronder check je een aantal doelgerichte en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Amstelhoek!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Amstelhoek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Amstelhoek

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand check je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Amstelhoek.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, gevel, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Amstelhoek afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Naarden, Vrouwenakker en De Kwakel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Amstelhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amstelhoek?

Het energie maatwerkadvies Amstelhoek is een adviesrapport met suggesties voor het energiezuinig maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €285,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Amstelhoek te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Amstelhoek voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie