Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Ronde Venen

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies De Ronde Venen zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame opties. Het maatwerkrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel check je de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Ronde Venen die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-ronde-venen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Ronde Venen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerk adviseur. De juiste EPA-adviseurs check je op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Ronde Venen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt thuis langs en berekent welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen lees je informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Ronde Venen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Ronde Venen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren energie expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van erkende specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente De Ronde Venen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van De Ronde Venen

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Ronde Venen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over water-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in De Ronde Venen

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3390,00€385,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11550,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4905,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3225,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€21,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€34,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in De Ronde Venen is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand behandelen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Ronde Venen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent en Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in De Ronde Venen laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.650 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in De Ronde Venen. In de box hieronder vind je om die reden een schema met populaire en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in De Ronde Venen!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel De Ronde Venen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in De Ronde Venen

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder bespreken we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in De Ronde Venen.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, gevel, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Ronde Venen opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Woerden, Utrecht en Zeist).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in De Ronde Venen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Ronde Venen?

Een energie maatwerkadvies De Ronde Venen is een advies met verschillende opties voor het duurzamer maken van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €235,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Ronde Venen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in De Ronde Venen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie