Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vinkeveen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Vinkeveen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan beschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vinkeveen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vinkeveen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende expert. Professionele en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vinkeveen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Geschikte adviesbedrijven vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes op te zoeken van gediplomeerde bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vinkeveen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke opties het meest effectief zijn. Niet veel later krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vinkeveen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Vinkeveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder doorzoek je contactgegevens van professionele energie experts die actief zijn in de gemeente De Ronde Venen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vinkeveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vinkeveen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder noemen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Vinkeveen

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1915,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12050,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5085,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3145,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€54,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,50€7,75 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Vinkeveen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Vinkeveen: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie of United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Vinkeveen laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.950 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 – €325,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Vinkeveen. In het gedeelte hieronder check je een weergave met relevante en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vinkeveen!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Vinkeveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vinkeveen

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Vinkeveen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vinkeveen vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Vreeland, Waverveen en Loenersloot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Vinkeveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vinkeveen?

Een energie maatwerkadvies Vinkeveen is een energieadvies met suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Vinkeveen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Vinkeveen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie