Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vreeland

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Vreeland biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geschatte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vreeland die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vreeland

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome maatwerkadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vreeland (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Erkende adviesbureaus zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van deskundige energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vreeland.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt langs en calculeert welke opties het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vreeland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Vreeland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Stichtse Vecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vreeland

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vreeland die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over vloer isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Vreeland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1525,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4710,00€1070,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5095,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€52,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,25€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Vreeland is een slimme investering. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vreeland: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, Eneco en Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Vreeland laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 – €500,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Vreeland. Bijgaand tref je een overzicht met doelgerichte en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Vreeland!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Vreeland: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vreeland

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Vreeland.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Vreeland opzoeken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kockengen, Loenersloot en Nieuwersluis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Vreeland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vreeland?

Een energie maatwerkadvies Vreeland is een adviesplan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met het budget en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot €315,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Vreeland te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vreeland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie