Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwersluis

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwersluis is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport delen ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de investering, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwersluis die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwersluis

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te beperken. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwersluis (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwersluis.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je details zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwersluis laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuwersluis vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende specialist. Het is aan te raden om een specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je gegevens van betrouwbare energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Stichtse Vecht. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuwersluis

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwersluis die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwersluis

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2215,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6730,00€860,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5270,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3025,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€47,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Nieuwersluis is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwersluis: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco & United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Nieuwersluis laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwersluis. Hieronder vind je om die reden een schema met relevante en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nieuwersluis!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nieuwersluis: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuwersluis

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen wij een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwersluis.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nieuwersluis aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Breukeleveen, Loenen aan de Vecht en Nieuwer Ter Aa).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nieuwersluis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwersluis?

Een energie maatwerkadvies Nieuwersluis is een energieplan met suggesties voor de vergroening van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 t/m €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwersluis te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwersluis voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie