Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loenen aan de Vecht

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Loenen aan de Vecht geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het plan geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen doorzoek je grondig de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Loenen aan de Vecht die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-loenen-aan-de-vecht

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loenen aan de Vecht (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-specialist. Geschikte energie specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om verschillende offertes te verkrijgen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een opsomming met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Loenen aan de Vecht.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel check je eigenschappen zoals de kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Loenen aan de Vecht laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Loenen aan de Vecht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve energie expert. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van kwalitatieve adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Stichtse Vecht. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Loenen aan de Vecht

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loenen aan de Vecht die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over woning isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Loenen aan de Vecht

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3370,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5765,00€1025,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4510,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3225,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€26,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,65€5,90 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Loenen aan de Vecht is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Loenen aan de Vecht: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice, Engie & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Loenen aan de Vecht laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 tot €400,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Loenen aan de Vecht. In de box hieronder lees je een lijst met handige en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Loenen aan de Vecht!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Loenen aan de Vecht: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Loenen aan de Vecht

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand doorzoek je praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Loenen aan de Vecht.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Loenen aan de Vecht vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Nieuwer Ter Aa, Vreeland en Kockengen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Loenen aan de Vecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loenen aan de Vecht?

Het energie maatwerkadvies Loenen aan de Vecht is een besparingsadvies met verschillende opties voor het verduurzamen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €350,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Loenen aan de Vecht te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Loenen aan de Vecht voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie