Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwer Ter Aa

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwer Ter Aa is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bieden ze grondig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde duurzame keuzes. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nieuwer Ter Aa die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwer-ter-aa

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwer Ter Aa (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Betrouwbare experts kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met investeringen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nieuwer Ter Aa.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert bezoekt je aan huis en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwer Ter Aa laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuwer Ter Aa vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van professionele EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Stichtse Vecht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuwer Ter Aa

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwer Ter Aa waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nieuwer Ter Aa

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3505,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5495,00€790,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5285,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3075,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€24,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1350,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Nieuwer Ter Aa is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwer Ter Aa: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuwer Ter Aa aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.500 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 – €350,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Nieuwer Ter Aa. Bijgaand kan je aan de slag met een weergave met doelgerichte en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwer Ter Aa!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nieuwer Ter Aa: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuwer Ter Aa

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder bieden we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwer Ter Aa.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van vloer, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwer Ter Aa afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Westbroek, Kockengen en Breukelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Nieuwer Ter Aa

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwer Ter Aa?

Het energie maatwerkadvies Nieuwer Ter Aa is een concept plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de investering en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Middels dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €205,00 tot en met €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwer Ter Aa te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuwer Ter Aa voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie