Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Breukelen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Breukelen is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat er mogelijk is. Het energierapport verduidelijkt welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het advies check je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze check je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Breukelen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-breukelen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur neem contact op om kennis te maken. Deze expert analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Breukelen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerkadviseur. De juiste energieadviseurs check je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te zoeken van deskundige vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Breukelen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur neemt de woning op en checkt welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen check je kenmerken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Breukelen laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Breukelen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde vakman. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder delen we contactgegevens van mogelijke vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Stichtse Vecht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Breukelen

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Breukelen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids behandelen we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Breukelen

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1330,00€240,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4940,00€985,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4990,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3395,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€58,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €540,00€48,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Breukelen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Breukelen: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Breukelen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.200 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Breukelen. In dit blokje vind je een schema met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Breukelen!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Breukelen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Breukelen

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder vind je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Breukelen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van vloer, ramen, wanden, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Breukelen vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oud Zuilen, Breukeleveen en Tienhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Breukelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Breukelen?

Dit energie maatwerkadvies Breukelen is een adviesplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €215,00 tot en met €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Breukelen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Breukelen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie