Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tienhoven

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Tienhoven geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en deelt de verschillende optie. Het energieadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies tref je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tienhoven die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tienhoven

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale vakman. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tienhoven (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen van professionele bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Tienhoven.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en beschrijft welke maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze details zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tienhoven laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Tienhoven vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende adviseur. Het is beter om een energie expert uit de regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Stichtse Vecht. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Tienhoven

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tienhoven met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Check ook meer informatie over inductie koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Tienhoven

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1725,00€345,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12100,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5215,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€48,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €33,00€26,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Tienhoven is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tienhoven: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco en Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Tienhoven aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er al voor €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €500,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Tienhoven. In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met effectieve en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Tienhoven!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Tienhoven: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Tienhoven

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand check je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tienhoven.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Tienhoven opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Harmelen, Westbroek en Maarssen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Tienhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tienhoven?

Een energie maatwerkadvies Tienhoven is een adviesplan met aanbevelingen voor het vergroenen van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €250,00 tot ongeveer €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tienhoven te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Tienhoven voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie