Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Harmelen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Harmelen biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieplan verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies beschrijven ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de populaire maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een plan met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Harmelen die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-harmelen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Harmelen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Geschikte experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om minimaal 2 offertes op te zoeken van ervaren maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Harmelen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt op locatie en zoekt uit welke investeringen passen bij de woning. Vervolgens ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Harmelen laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Harmelen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie expert. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Woerden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Harmelen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Harmelen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder introduceren we de beste maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over radiatorfolie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Harmelen

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1960,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4850,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3385,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€460,00€25,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,75€32,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Harmelen is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Harmelen: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent, Eneco & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Harmelen bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.200 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 t/m €525,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Harmelen. In het gedeelte hieronder lees je een aantal krachtige en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Harmelen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Harmelen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Harmelen

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder check je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Harmelen.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Woerden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woerden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Harmelen opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hekendorp, Maarssen en Kamerik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woerden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Harmelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Harmelen?

Het energie maatwerkadvies Harmelen is een rapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot en met €300,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Harmelen te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Harmelen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie