Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woerden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Woerden is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke keuzes passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport delen ze uitvoerig de kosten en baten van de potentiële investeringskeuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Woerden die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woerden

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woerden (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan helpt je op weg met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Gediplomeerde experts kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van objectieve energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Woerden.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt thuis langs en beschrijft welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Woerden laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Woerden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale energieadviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve experts die werken in de gemeente Woerden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VEENLAND bouwmanagement B.V.Lomondmeer 143446JXWoerden
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
PS Energy ServicesRingwade 373439LMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Woerden

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woerden waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder vind je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Woerden

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1775,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10550,00€610,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4940,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€51,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,00€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Woerden is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand bieden we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Woerden: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Woerden bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.700 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 – €375,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Woerden. In de box hieronder doorzoek je een weergave met populaire en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Woerden!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Woerden: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Woerden

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Woerden.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Woerden biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woerden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Woerden vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Montfoort, Oudewater en Utrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woerden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Woerden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woerden?

Dit energie maatwerkadvies Woerden is een adviesplan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke opties jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot wel €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Woerden op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Woerden voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie