Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Montfoort

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Montfoort is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en verkent de verschillende optie. Het plan stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport bekijk je uitvoerig de kosten en het rendement van de potentiële maatregelen. Het rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Montfoort die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-montfoort

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Montfoort (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies helpt je op weg met alle vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Erkende maatwerkadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes op te vragen van gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Montfoort.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Montfoort laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Montfoort vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder doorzoek je adres details van kwalitatieve vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Montfoort. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Montfoort

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Montfoort die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bespreken we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Montfoort

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3410,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6915,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5185,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3395,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Montfoort is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand tref je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Montfoort: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Montfoort aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.500 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Montfoort. Hieronder doorzoek je een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Montfoort!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Montfoort: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Montfoort

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand verstrekken we actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Montfoort.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Montfoort heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Montfoort vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Montfoort vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Hardinxveld-Giessendam, IJsselstein en Oudewater).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Montfoort.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Montfoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Montfoort?

Het energie maatwerkadvies Montfoort is een document met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot en met €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Montfoort te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Montfoort voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie