Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Linschoten

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Linschoten is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je heel specifiek de kosten en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Linschoten die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-linschoten

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt op locatie langs om kennis te maken. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele vakman. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Linschoten (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energieadviseur. Geschikte experts kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te vragen van gediplomeerde adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Linschoten.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en rekent uit welke opties gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je details zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Linschoten laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Linschoten vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder tref je adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Montfoort. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Linschoten

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Linschoten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over hybride warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Linschoten

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1395,00€235,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5890,00€1090,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5455,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3240,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€43,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Linschoten is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand noemen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Linschoten: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie & Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Linschoten kopen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Linschoten. Onderstaand verstrekken we een overzicht met populaire en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Linschoten!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Linschoten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Linschoten

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Linschoten.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Montfoort biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Montfoort zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Linschoten afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Vleuten, Papekop en De Meern).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Montfoort.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Linschoten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Linschoten?

Dit energie maatwerkadvies Linschoten is een advies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €180,00 tot ongeveer €300,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Linschoten aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Linschoten voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie