Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Papekop

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Papekop is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het plan beschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het energierapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Papekop die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-papekop

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Papekop (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energie-specialist. Gediplomeerde energie specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van professionele adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Papekop.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en berekent welke opties doelgericht zijn. Kort hierop krijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Papekop laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Papekop vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder check je adres details van kwalitatieve adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Oudewater. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Papekop

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Papekop die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Papekop

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1985,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10875,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5255,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€30,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,55€7,65 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Papekop is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Papekop: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Papekop bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.100 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 tot €375,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Papekop. Bijgaand verstrekken we een aantal belangrijke en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Papekop!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Papekop: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Papekop

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Papekop.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, (spouw)muur, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oudewater hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oudewater tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Papekop opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. De Meern, Driebruggen en Haarzuilens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oudewater.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Papekop

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Papekop?

Een energie maatwerkadvies Papekop is een document met suggesties voor het energiezuinig maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €175,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €255,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Papekop aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Papekop voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie