Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driebruggen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Driebruggen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het advies onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het plan is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Driebruggen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-driebruggen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde vakman. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driebruggen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energie-expert. Gekwalificeerde adviesbureaus vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Driebruggen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en zoekt uit welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen check je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, het rendement en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Driebruggen laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Driebruggen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare expert. Het is raadzaam om een energie expert uit de buurt te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder verstrekken we contactgegevens van professionele adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Driebruggen

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driebruggen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonneboiler.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Driebruggen

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4540,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10625,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4850,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3135,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€39,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Driebruggen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Driebruggen: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice & United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Driebruggen laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.250 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 – €450,00 per element.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Driebruggen. Onderstaand vind je om die reden een schema met belangrijke en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Driebruggen!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Driebruggen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Driebruggen

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Driebruggen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Driebruggen bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Haarzuilens, Waarder en Linschoten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Driebruggen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driebruggen?

Een energie maatwerkadvies Driebruggen is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot wel €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Driebruggen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Driebruggen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie